بر اساس نتایج پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) در رتبهبندی دانشگاهها و مؤسسات پژوهشی ایران در سال ۱۴۰۱، دانشگاه علم و صنعت ایران با یک پله صعود نسبت به آخرین رتبه اختصاصی اعلام شده برای دانشگاهها، در جایگاه دوم دانشگاههای صنعتی کشور قرار گرفته است.
شایان ذکر است که متدولوژی ارزیابی (شامل شاخصها و نماگرها و وزن آنها) در این رتبهبندی در سال ۱۳۹۹ بنا به درخواست وزارت علوم تحقیقات و فناوری مورد بازبینی کلی قرار گرفت تا این رتبهبندی، ملاک ارزیابی عملکرد بینالمللی و ملی دانشگاههای کشور توسط وزرات متبوع باشد.
در سال ۱۴۰۱ رتبه کل (یا رتبه درهمکرد) دانشگاه علم و صنعت ایران در میان تمام دانشگاههای جامع، صنعتی و علوم کشاورزی و هنر در کشور، رتبه ششم است. این در حالی است که درسال گذشته، به دلیل آنکه سال اول تغییر متدولوژی بود، رتبه دانشگاههای برتر به صورت مشترک اعلام شده بود و دانشگاه از نظر رتبه کل در میان دانشگاههای کشور، در رتبه مشترک ۱۵-۱ قرار داشت.
پایگاه استنادی علوم جهان اسلام، رتبهبندی خود را بر اساس ۶ معیار کلی در حوزه آموزش (با وزن ۳۰ %)، پژوهش (با وزن ۲۵ %)، فناوری و نوآوری (با وزن ۲۰ %)، بینالمللیسازی (با وزن ۱۰ %)، اثرگذاری اقتصادی (با وزن ۱۰ %) و خدمات اجتماعی، زیر ساخت و تسهیلات (با وزن ۵ %) مورد بررسی قرار میدهد.
گفتنی است در سال جاری، عملکرد ۱۱۰ دانشگاه کشور توسط گروه رتبهبندی ISC بر اساس مأموریت آنها بررسی و اطلاعات لازم در این خصوص، از سه طریق: ۱. جمعآوری اطلاعات پژوهشی توسط گروه رتبهبندی ISC؛ ۲. تکمیل پرسشنامه الکترونیکی خوداظهاری توسط دانشگاهها و ۳. دریافت برخی اطلاعات آموزشی از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری یا سازمانهای زیر مجموعه، جمعآوری شده است.